Introducing iMacs - Motivaties

 

introducingimacs © 2010 michaschraven

“gebruik maken van eenvoudige concepten”

De trend is dat meer scholen en bedrijven zich internationaler oriënteren.


Ook studenten veranderen, ze worden nu opgeleid tot competentie en kenniswerkers. 


Dat is een heel verschil met het onderwijs in een ontwikkelingsland, waar de leraar het voor het zeggen heeft en de student niets. Verder lopen ze daar ook op technologisch gebied ver achter. Zoals wij nu moeizaam smartboards proberen te verwerken in lesprogramma’s zo worstelt men daar nog met het leren toepassen van projectoren, of nog vaker, met het regelen van een krijtbord.


Ontwikkelingshulp zal innoverend moeten zijn om voor hen een brug te slaan, maar dat niet mogen verwarren met gadgets. Ontwikkelingshulp moet zich daarom goed laten bedienen van eenvoudige, beproefde concepten.


Uiteindelijk gaat het erom om de armen toegang te verschaffen tot wegen die tot nu toe alleen voor de midden-en bovenklassen toegankelijk zijn. ‘Internet’ is nu de meest geaccepteerde ‘weg’ die gemakkelijk bereikbaar is voor die doelgroep. Dat is niet helemaal waar. Je kunt jaren ronddwalen op het www zonder dat het iets toevoegt, en eigenlijk is er ook heel veel te verbeteren op het gebied van ethiek en veiligheid. Ik zie als de meest belovende ontwikkelingen het gebruik van cloudcomputing, virtualisatie en sociale media. (In de eerste plaats omdat ze flink op investeringskosten besparen).


Visie vraagt om een vooruitziende blik. Je kunt niet zomaar een succesvol element uit de ene cultuur halen en dat in de andere implementeren, want dat botst. Net zo min als dat je elk kind van een gratis laptopje voorziet zodat daarmee het lokale onderwijs is gemoderniseerd. Het gaat om kleine veranderingen in denkwijze die tot grote veranderingen van binnenuit leiden. Je moet meegaan met de lokale cultuur zodat ze de mogelijkheden zelf kunnen ontdekken. (Zoals Facebook en Mobile banking)In dat gebied werk ik  :  Ik streef eenvoud na. Ik pas continue mijn doelstellingen aan om zo mee te groeien met de lokale behoefte. Ik houd mijn oren open, ik heb een open werkwijze. Ik vind low budget een uitdaging.  ik werk graag samen. En ik vind dat ze het zelf beter kunnen.


Hun cultuur is onze handicap.

        Ik ben            Werk en Studie          Methodes                 Visie

Site navigatie         Over mij        De Projecten        Nieuwsberichten       Thank you’s       Reisverhalen       Contact          Donaties